Wij fokken alleen met Australian Labradoodles die volledig goedgekeurd zijn volgens de regels van de ALAEU en de WALA. Ruby, Sydney, Jyn en Lily wonen bij ons in huis. Onze andere honden wonen in fijne gastgezinnen. Zodra ze volledig goedgekeurd én er geestelijk en lichamelijk aan toe zijn mogen ze enkele nestjes krijgen. We zorgen ervoor dat er minimaal één jaar tussen de verschillende nestjes zit.

Kennismaking

We maken eerst kennis met de mensen die een pup willen kopen bij ons. We vinden het belangrijk om te zien bij wie onze pups terecht komen en willen graag weten of mensen reële verwachtingen hebben en goed in staat zullen zijn om voor een van onze pups te kunnen zorgen. We snappen ook goed dat u graag eerst met ons en onze honden wil kennismaken.

Vanaf de geboorte

De pups worden geboren in onze slaapkamer waar ze in alle rust de eerste weken van hun leven opgroeien. We geven de pups vanaf dat ze 3 dagen oud zijn tot 16 dagen ENS (Early neurological stimulation). Dat zijn vijf kleine oefeningen die eenmaal daags kort worden uitgevoerd met als doel de pups stressbestendiger te maken.

We houden de families op de wachtlijst goed op de hoogte van de ontwikkelingen van de pups en sturen vrijwel dagelijks foto’s of filmpjes. Daar krijgen we veel positieve feedback over. Zodra de oogjes en oortjes open gaan verhuizen de pups naar onze woonkamer.

Socialisatie

De wereld van de pups maken we steeds wat groter. We laten ze langzaamaan wennen aan geluiden zoals vuurwerk en onweer. De normale huiselijke geluiden krijgen ze natuurlijk ook dagelijks mee. De pups worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4 en 6 weken. Zodra ze daaraan toe zijn laten we ze kennismaken met verschillende mensen en honden. We geven ze de basis mee die ze nodig hebben om op te groeien tot een evenwichtige, sociale hond. Een bezoekje van de toekomstige baasjes aan de moederhond en pups hoort daar natuurlijk ook bij. Zodra de pups 6 weken zijn worden ze gecontroleerd, gechipt en gevaccineerd door de dierenarts.

Keuzemoment

Vanaf ongeveer 7 weken hebben we wel een goed idee van de verschillende temperamenten en karakters gekregen en kunnen we de mensen op de wachtlijst adviseren over welke pup geschikt zou zijn voor hen. We vragen iedereen om een top drie samen te stellen van de pups in het nest waar ze voor op de wachtlijst staan. Aan de hand van de karakters, wat past bij de gezinnen, de wensen en de plek op de wachtlijst maken we de verdeling van de pups. Zodra de pups rond de 8 weken zijn mogen ze verhuizen naar hun nieuwe gezinnen. Gedurende het hele leven van de hond kunt u bij ons terecht met vragen.

Figo verzekering

Je hond is niet alleen je maatje, hij maakt écht deel uit van jouw gezin. En daarom verdient hij de beste zorg die er is. Want ook honden kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Door een hondenverzekering af te sluiten ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je hond de zorg die hij verdient en heb jij een zorg minder. Daarom geven we je alvast een zetje in de goede richting met een gratis maand verzekering voor je nieuwe vriendje bij Figo.

*Dit geldt alleen voor de honden die in Nederland wonen.